Miloš Ćuk (©VK Radnički/Igor Lazarević)
Miloš Ćuk (©VK Radnički/Igor Lazarević)

Poljud progutao Radnički: Simultanka Marinića Kragića u Splitu

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.11.21. | 20:06

Jadran udario drugu recku u Ligi šampiona

Radnički sve dalje od plasmana na Fajnal-ejt Lige šampiona. Kragujevčani ni u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona nisu uspeli da trijumfuju. U regionalnoj ligi izvukli su se osam sekundi pre kraja iz stiska splitskog Jadrana, Marko Radulović doneo je bod srpskom i regionalnom šampionu, ali od rafala Jerka Marinića Kragića večeras na bazenu “Poljud” spasa nije bilo - 9:8 (2:1, 2:2, 0:1, 5:3).

Ispraznili su se momci Uroša Stevanovića i Mileta Smodlake, znatno lošije su odigrali u novom međusobnom duelu u Splitu - drugom u pet dana - ali drama ni ovoga puta nije izostala. Iscedio je regionalni turnir timove, teški su igrači bili, tromi, konstantno im je nedostajalo vremena da organizuju napad. 

Izabrane vesti

U regionalnoj Premijer ligi sve je prštalo od intenziteta i golova, u Ligi šampiona je na odbrani bio fokus. Šuteri nisu bili u prvom planu, lopta ih nije slušala. Češće je tresla okvir gola - bilo da je reč o vaterpolistima Radničkog ili splitskog Jadrana - nego što je njihala mrežu, a da novi duel ovih timova na “Poljudu” bude poprilično manje efikasan postarali su se golmani. 

Lazar Dobožanov i Mate Anić bili su u centru pažnje, zaustavili su većinu šuteva, a samo za jednog igrača golman Kragujevčana nije imao rešenje - za Jerka Marinića Kragića. U regionalnom takmičenju je jedan od najboljih šutera Splićana bio tragičar, pošto je u poslednjoj sekundi susreta promašio pobedu. U Ligi šampiona postigao je prva tri gola za Jadran, a zatim u nastavku dokrajčio Radnički.

Marko Radulović (©VK Radnički/Igor Lazarević)Marko Radulović (©VK Radnički/Igor Lazarević)

Tukao je Jerko Marinić Kragić sa distance, sa levog krila, pogodio je i na sjajnu asistenciju novopečenog hrvatskog reprezentativca Konstantina Harkova. U prvoj fazi utakmice je Nikola Lukić, koji je u prethodnom meču spakovao Splićanima pet komada, bio zadužen za pakovanje golova. Dva je servirao na tacni saigračima kod prve stative. Prvo hrvatskom centru Josipu Vrliću - neposredno pre dodavanja Lukića izborio isključenje - a potom i Milošu Miličiću.

Marko Radulović je u svom stilu raspalio sa šest metara i uhvatio na spavanju golmana Anića - jedna od retkih situacija večeras - a pred odlazak na odmor Duje Pejković je prelepim lobom sa levog krila doneo Jadranu prednost. Na bazenu “Poljud” egal, a u nastavku nove minijature Jerka Marinića Kragića. Pokazao je najbolji strelac Splićana da i on može da pogodi uz dosta osećaja i da Duje Pejković neće biti jedini koji je lobovao Lazara Dobožanova.

Radnički se držao zahvaljujući golovima sa distance Stefana Brankovića i Filipa Jankovića, a Nikola Lukić je novom asistencijom za Josipa Vrlića uspeo da sačuva nadu da Kragujevčani mogu do prvog trijumfa. Ne zadugo... Ponovo je Jerko Marinić Kragić zatresao mrežu, a kada se na semaforu upisao i iskusni Nikša Dobud, postalo je jasno da Radnički neće moći da izbegne treći poraz i ostane na jednom osvojenom bodu. Na 28 sekundi do kraja Miloš Ćuk je postigao prvi gol, ali vremena da se izbori remi nije bilo dovoljno.

Jerko Marinić Kragić postigao je više od polovine golova za Jadran. Meč je završio sa pet na svom kontu, a u redovima Kragujevčana najefikasniji je bio hrvatski centar Josip Vrlić sa dva gola.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi - Breša 11:19

Jadran Split – Radnički Kragujevac 9:8

Olimpijakos – Barseloneta 8:4

20.30: Ferencvaroš – Novi Beograd


GRUPA B

Sreda

19.00: OSC Budimpešta – Marselj

20.00: Steaua Bukurešt – Jug Dubrovnik

20.30: Crvena zvezda – Hanover

20.30: Pro Reko – Špandau



tagovi

VK RadničkiVK Jadran SplitLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara